webmateus@mateus.hr | Tel:+385 1 6311 140
Porezni obveznici koji obavljaju povremeni međunarodni cestovni prijevoz putnika na području Republike Hrvatske obvezni su registrirati se za potrebe PDV-a u RH, neovisno dolaze li iz drugih država članica Europske unije ili iz trećih zemalja.

Pružamo usluge:
 • Savjetovanje za ishodovanje OIB-a
 • Ishodovanje PDV IB broja
 • Registriranje za potrebe PDV-a
 • Obračun PDV-a
 • Komunikacija s Poreznom upravom;
 • Predavanje obrazaca elektroničkim putem
*Porezno zastupanje – Porezni zastupnik

Svaki porezni obveznik koji obavlja oporezive isporuke dobara (robe) i usluga na teritoriju Republike Hrvatske dužan je plaćati porez na dodanu vrijednost (PDV) u Republici Hrvatskoj, osim kada je PDV, u skladu s odredbama važećih propisa, obvezna plaćati druga osoba.

Ukoliko obavljate oporezive isporuke dobara (robe) i usluga na teritoriju Republike Hrvatske, a:

nemate sjedište u Republici Hrvatskoj, ali imate sjedište u drugoj državi članici EU, tada možete imenovati poreznog zastupnika kao osobu koja je obvezna platiti PDV u Vaše ime;
nemate sjedište u Republici Hrvatskoj niti na području Europske unije, ali imate sjedište u trećoj zemlji ili na trećem području, tada morate imenovati poreznog zastupnika kao osobu koja je obvezna platiti PDV ako Republika Hrvatska nije sklopila sporazume o međusobnoj pomoći koji su po opsegu slični onima koji su propisani Direktivom Vijeća 2010/24/EU o uzajamnoj pomoći kod naplate potraživanja vezanih za poreze, carine i druge mjere i Uredbom Vijeća (EU) br. 904/2010 o administrativnoj suradnji i suzbijanju prijevare u području poreza na dodanu vrijednost.


Mateus je porezni zastupnik za Vas.

  Pišite nam


  * Obavezno Polje

  Adresa: Avenija Marina Držića 4, Zagreb
  Tel: +385 1 6311 140
  Fax: +385 1 6311 144
  Radno vrijeme
  Pon-Pet: 08:00 - 16:00 sati
  Subota i nedjelja: zatvoreno
  Pratite nas
  Sva prava pridržana. | Powered by Video Marketing Hrvatska
  crossmenuchevron-down
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram