| +385 1 6311 140

Zašto frizer ne bi trebao sam sebi voditi knjigovodstvo?

16 studenoga, 2020
Tatjana Žegarac Čorić

Zašto frizer ne bi trebao sam sebi voditi knjigovodstvo? ili zašto se knjigovođa ne bi trebao sam šišati?

Dan loše frizure

Znate one dane kad se probudite nezadovoljni sa sobom. Smeta vam višak kilograma koji baš danas vidite, potrošili ste toliko novca na teretanu, a rezultati jedva da se vide? Baš ste danas primijetili nove sijede ili vam se ne sviđa vaša trenutna frizura? Danas je bio jedan od tih dana. Probudila sam se i shvatila da trebam promijeniti boju kose. Imam lošu kosu, lomljivu i oštećenu od bojenja, a otkako mi se frizerka odselila, sama se bojim.

"Ne dajem svoju glavu baš svakome"

Prije više od pola godine, netom prije "lock-down-a" sam otišla na frizuru u jedan izvrstan frizerski salon u kojem radi jedna sposobna, divna, mlada žena. Toliko predana svome poslu, talentirana, ali i vrlo profesionalna i posvećena znanju i stalnom usavršavanju. Ne dajem svoju glavu baš svakome. Jedva sam pristala na taj odlazak frizeru, no zbilja sam izašla zadovoljna tom sjajnom smeđom bojom i izgledom zdrave kose. Danas je subota, zbog epidemiološke situacije s covid19 sam smanjila posjete frizerskim i drugim salonima za uljepšavanje, ali danas je taj dan kad mi se moja frizura više ne sviđa i želim ponovno onu sjajnu smeđu zdravu kosu. Otišla sam u obližnji dućan i kupila smeđu boju. Pogledam upute, nisam to radila jedanput i krenem. Stavila sam rukavice, boju i razvijač u plastičnu posudicu, koju sam odložila na perilici rublja u mojoj maloj kupaonici. Posegnula sam za ručnikom i ogrnula se da se ne zaprljam bojom. Taj potez ručnikom u skučenoj kupaonici rezultirao je prevrtanjem plastične posude na pod, ali i staklene bočice s parfemom koja je stajala na perilici rublja. Boja se razlila po podu, vratima i perilici rublja. Stakla od bočice parfema bilo je posvuda po podu. Zapuhnuli su me pomiješani mirisi razlivene boje, razvijača i parfema. Pekle su me oči. Trebalo mi je neko vrijeme da očistim svo staklo, boju, parfem i da kupaonica izgleda ponovno kao prije. Tada sam se sjetila rečenice svoje prijateljice:

"Molim te odi k našoj frizerki. Ne može knjigovođa biti i frizer, isto kao što frizer ne može biti knjigovođa."

To mi je sad postalo prilično jasno.

Zaključno

Ovaj tekst nema namjeru uvrijediti ili diskredibilitirati frizere i frizersku struku. Ovaj tekst želi naglasiti kako se stručnjak ne postaje preko noći i baš zbog toga treba poštovati ljude koji su uložili vrijeme i godine u obrazovanje kako bi bili najbolji u onome što rade. I frizeri i računovođe i knjigovođe. Tvrdim da niti jedan knjigovođa ne može biti dobar frizer, onoliko koliko može biti u onome za što je školovan i za što je uložio dodatno vrijeme i novac.

Adresa: Avenija Marina Držića 4, Zagreb
E-mail:
Tel: +385 1 6311 140
Fax: +385 1 6311 144
Radno vrijeme
Pon-Pet: 08:00 - 16:00 sati
Subota i nedjelja: zatvoreno
Pratite nas
Sva prava pridržana. | Powered by
crossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram